شرکت چینی Domani Architectural Concepts یک استودیوی ضبط در داخل خانه اپرای گوانگژو ایجاد کرده است که دارای فضای داخلی پوشیده از پانل های چوبی درهم و برهم است که به عملکرد آکوستیک آن کمک می کند.


استودیوی موسیقی Meilan در طبقه چهارم خانه اپرا قرار دارد که توسط معماران زاها حدید طراحی شده و در سال 2010 در سایتی در منطقه تجاری مرکزی گوانگژو افتتاح شد.

یک پیانوی سیاه داخل یک استودیوی موسیقی چوبی
پانل های چوبی درهم ریخته دیوارها و سقف استودیو موسیقی میلان را تشکیل می دهند

مفاهیم معماری دومانی در سال 2017 برای ایجاد طرحی برای مجموعه استودیویی با کاربری ترکیبی که برای تمرین و ضبط جلسات توسط ارکسترهای سمفونیک و مجلسی، گروه‌های کر و سایر نوازندگان استفاده می‌شود، مورد بررسی قرار گرفت.

استودیو موسیقی در دو طبقه چیده شده است و شامل یک فضای اجرای دو ارتفاع بزرگ است که توسط چندین اتاق ضبط و یک فضای کاری برای تولید موسیقی، و همچنین مناطق استراحت و فضاهای کاربردی احاطه شده است.

فضای داخلی چوبی استودیو میلان موزیک با موزیک مشکی داخل آن ایستاده است
Domani Architectural Concepts می خواست استودیو آشفته به نظر برسد

دومینی که در بخش داخلی مدنی و فرهنگی این پروژه در بخش داخلی مدنی و فرهنگی جوایز Dezeen 2021 قرار گرفت، گفت: “فضاها باید از نظر زیبایی شناختی خلاق باشند و همچنین حس استودیوی موسیقی سنتی را در عین رعایت معیارهای آکوستیک سختگیرانه تازه کنند.”

دیوارها و سقف استودیو با پانل های آکوستیک ساخته شده از چوب جامد یا تخته ای پوشیده شده است که در یک پیکربندی ظاهراً تصادفی چیده شده اند.

سقف و دیوارهای چوبی داخل استودیو میلان موزیک
پانل ها دارای ویژگی های نورپردازی و آکوستیک هستند

این استودیو به Dezeen گفت: “ما قصد داشتیم یک ساختار آشفته با ظاهری شگفت انگیز بسازیم که به نظر می رسید به طور تصادفی ایجاد شده است.” “این طرح بخش خود به خودی فرآیند آهنگسازی یا هر نوع کار خلاقانه را به تصویر می کشد.”

READ  12 صندلی "مدرن" که با میزهای ناهار خوری عتیقه خوب به نظر می رسند

عناصر چوبی به هم ریخته شامل نورپردازی و نشیمنگاه داخلی هستند، و همچنین قاب هایی را در اطراف دهانه ها تشکیل می دهند که ارتباط بصری بین فضای اجرای مرکزی و اتاق های ضبط مجاور، استودیوها و نواحی شکسته ایجاد می کند.

یک میکروفون سیاه رنگ داخل یک استودیوی موسیقی چوبی
اتاق های ضبط نیز با همان پانل های چوبی مجهز شده اند

ملاحظات کلیدی برای فضای استودیو بهینه سازی شرایط آکوستیک بود، بنابراین دومینی با یک شرکت تخصصی آکوستیک برای اصلاح طرح و شناسایی مواد مناسب همکاری کرد.

معماران توضیح دادند: با توجه به الزامات جامع جلوه صوتی محل، از مصالح خاصی برای دیوارها و کف ها برای تقویت عایق صوتی، کنترل کشش امواج صوتی و جلوگیری از رطوبت و الکتریسیته ساکن استفاده می شود.

بی نظمی فضا از طریق ترکیب تکنیک های طراحی و تراکم مواد طراحی شده است تا از تداخل امواج ایستاده داخلی در ضبط جلوگیری شود.

یک صندلی سفارشی برای این پروژه توسط برند مبلمان A&V، که بخشی از گروه Domani است و توسط مدیر طراحی شرکت، Ann Yu، رهبری می شود، طراحی شد.

فرم هندسی تا شده صندلی 6 درجه از بخش ساده ای از چوب ساخته شده است. مانند فضای داخلی استودیو موسیقی، اشکال برخوردی آن از فرآیند خلاقانه نوازندگان الهام گرفته شده است.

نمونه های اولیه نمایش داده شده در فضاها با جوهر پاشیده می شوند که نشان دهنده نیاز به تخریب مداوم و بازسازی کار به عنوان بخشی از این فرآیند غیرقابل پیش بینی است.

استودیو میلان موزیک توسط Concepts Architectural Domani
طراحان از فرآیند خلاقانه نوازندگان برای فضای داخلی استفاده کردند

کانسپت معماری دومانی در سال 2005 تاسیس شد و متعلق به گروه دومانی لیمیتد است. این بر طراحی فضایی و برنامه ریزی شرکتی مرتبط، مشاوره تجاری و توسعه محصول تمرکز دارد.

READ  یک کابین مهمان در جزیره گومز که روستایی و در عین حال مدرن است

استودیوی موسیقی Meilan در بخش داخلی مدنی و فرهنگی جوایز Dezeen در کنار یک کلیسای شناور در یک قایق کانالی در لندن و پروژه ای که کنگو کوما و همکارانش برای بازسازی کاسا باتلو آنتونی گائودی در بارسلون انجام داده اند، در فهرست نهایی قرار گرفته است.

عکاسی توسط وینسنت وو.

دیدگاهتان را بنویسید